Skip to main content

Over ons

In de jungle van het wedden op voetbal, willen wij je helpen door moeilijke zaken makkelijker en begrijpelijk te maken.

Zie ons als jouw scout die continue op zoek is naar buitenkansjes en de beste tips. Geen addertjes en bonussen met kleine lettertjes, maar transparante informatie zodat iedereen weet wat hij kan verwachten. Daardoor ben je minder tijd kwijt aan speurwerk en heb je als het goed is ook minder keuzestress.

Het resultaat is dat jij de beste en meest verantwoorde beslissingen kan nemen als je gaat spelen. Om meer te winnen en minder te verliezen. Of je nu puur speelt voor de winst. Om te ontspannen of omdat je juist op zoek ben naar meer spanning tijdens een wedstrijd.

Hoe het begon?

Vanaf 2017 hebben wij voor grote gokbedrijven uit NL en de UK gewerkt. Tijdens dat werk vielen ons een aantal zaken op. Het meest opvallende vonden en vinden wij de manier waarop odds (quoteringen) tot stand komen.

In de kern draait het bij wedden en odds om kansberekeningen. Wisten jullie dat de gemiddelde bookmaker ook maar in circa 51% van alle wedstrijden de juiste berekening maakt en toch bijna altijd van je wint (in 98% van de gevallen)? Wereldwijd! Dat komt onder andere omdat een odd vaak mede wordt bepaald door de wet van vraag en aanbod en dus niet per se wat de ‘echte’ wiskundige kans is.

Huh..???

Het beste voorbeeld hiervan? Bijna geen enkele odd is hetzelfde over de tijd. Als een odd van team A daalt, dan denken de bookmakers en mensen die op die wedstrijd inzetten wedden dus dat team A gaat winnen. Daardoor daalt de odd! En dus ook je pay out. Want de bookmakers willen niet te veel uitbetalen.

Een ander leuk weetje. De laatste 15 jaar eindigt iets meer dan 25 % van alle wedstrijden in een gelijkspel. Dat betekent dat de kans op thuis of uitwinst in algemene zin groter is (75%/2 = 37,5%)

Ons begin kapitaal: 100 Euro
Ons eindkapitaal: 208,53 Euro

Oftewel een verdubbeling van ons geld. Let wel: we hebben daarvoor ruim 1.000 Euro moeten rondspelen, want niemand (ook wij niet) kan alle wedstrijden goed voorspellen. Net als wij zul je ook verliezen op basis van onze informatie, maar raak niet in paniek, ga niet dubbel inzetten om je verlies goed te maken. Probeer te spelen als een prof zonder veel emotie. Maar overschat ook je eigen club niet bijvoorbeeld!

Onze eigen modellen

Back to business. Wij dachten: als de bookmakers het maar in 51% van de gevallen goed hebben en als vraag en aanbod zo’n grote invloed heeft, dan biedt dat kansen als we puur gaan kijken naar data en in plaats van emotie!

We hebben vervolgens meer dan 150.000 wedstrijden en miljoenen odds geanalyseerd. Op basis daarvan hebben we onze eigen wiskundige modellen ontwikkeld en we hebben deze modellen getest door zelf in te zetten op meer dan 10.000 wedstrijden. Dat heeft ertoe geleid dat we soms zelfs geweigerd zijn door bookmakers omdat we structureel teveel winst maakten.  wonnen bij 1 bookmaker. En vooral tot het volgende rendement in 1 voetbalseizoen:

Waarom kunnen wij dit?

Ons kernteam bestaat uit mensen meer dan 15 jaar ervaring hebben in de wereld van sport, data en marketing die tevens jarenlang voor gokbedrijven hebben gewerkt. Sinds 2018 hebben wij ons team versterkt met data scientists, professionele gokkers en gedragspsychologen. 

Daarnaast hebben wij voor wiskundige modellen, data contracten met internationale leveranciers zoals Ortec en Scisports. Scisports levert al sinds 2008 datamodellen aan de internationale (top) voetbalindustrie. Om spelers op een onafhankelijke manier te waarderen en scouten of om de beste opstelling te berekenen. Daarnaast huren we gespecialiseerde leveranciers in op het gebied van data zoals DIKW.

Met al deze data en vooral met ons team hebben we onze eigen wiskundige modellen en algoritmes ontwikkeld. 

Waarom houden wij die informatie niet voor onszelf als het zo goed werkt?

Goede en terechte vraag. We dachten dat het alleen in films over Las Vegas voorkwam, maar het gebeurt echt en is ook overkomen. Als je te veel wint, kan je geweigerd worden!  En dat mag ook volgens de voorwaarden van de bookmakers. We zijn zelf eens geweigerd omdat we te veel bij 1 bookmaker hebben ingezet en wonnen. 

Toen de markt op 1/10/2021 openging in Nederland dachten we: waarom bieden we onze informatie niet aan iedereen aan? Immers het grote publiek speelt straks allemaal bij andere bookmakers met over het algemeen relatief kleine bedragen. Het gaat er ook eigenlijk helemaal niet om niet dat je bookies verslaat. Het gaat erom dat je jezelf kan verslaan en daardoor meer wint en minder verliest! 

Betcoach: Before you bet!